Prosirene vene na nogama

Smatra se da su proširene vene bolest savremenog čovečanstva i da mogu predstavljati porblem sa kojim se u većoj ili manjoj meri nosi više od 50 procenata ljudi. Na ovom sajtu saznajte ukratko o problemima koje donose proširene vene, zatim kada se prvi put javljalju i u kom obliku, kakve koplikacije mogu izazavati proširene vene, šta je tromboza vena kao i koliko je nasledni faktor značajan za povećanje procenta za dobijanje proširenih vena. Da li usled naslednog fakora dolazi i do drugih znaka slabosti i imali hormonalnih promena.

Takođe možete saznati koji simptomi ukazuju na problem sa poširenim venama, koji su uzproci nasanka ovakvih problema sa venama i u kojoj meri je to povezano sa stajanjem ili čestim sedenjem.

Šta se koristi kao preventiva protiv proširenih vena i kolika je opasnost ukoliko se otok proširi naglo te da li će dovesti do oštećenja i tromboze dubokih vena. I da li to može dovesti čak i d plućne tromboembolije ako se ne preduzmu određeni koraci koji podrazumevaju lekarski pregled.

Da li problem proširene vene može dovesti i do komlikacija kod mlađih ljudi i može li uslediti tromboza te da li postoje visoko rizicne grupe među malđom populacijom.

Moćičete da dobijete i odgovor na pitanje ko čećše ima problem proširenih vena, jesu li to u murkarci ili žene i u kom dobu se najčešće javlja problem proširenih vena.

Šta može biti dobra prevencija protiv proširenih vena, kolko je važna rana dijagnotika i upoznavanje sa genetskom konstitucijom.